Vize Projesi

Sismotektonik genişletilmiş özet format açıklaması  30 ekim 2020 sisam depreminin sismotektonik açıdan değerlendirilmesi

Selim Oruçoğlu1

1 Jeolofizik Mühendisliği Lisans Öğrencisi, 18 Mart Üniversitesi, Çanakkale, Türkiye (sorucoglu@hotmail.com)

 

Özetin uzunluğu şekiller, tablolar ve fotograflar dahil olmak üzere bunlardan hangisi kullanılıyorsa bir sayfayı geçmemeli.  Özet A4 formatında yazılmalı ve sayfanın her tarafında kenar boşluğu 2.5 cm olmalı.  Özetin başlığı tamamen büyük harfler ile yazılmalı, 14 punto olarak Times New Roman yazı tipi seçilmeli ve merkez yerleşimi kullanılmalı.  Öğrencinin ismi merkez olacak şekilde 12 punto Time New Roman olarak, öğrencinin kurum ve iletişim bilgileri ile ilgili açıklamalar 10 punto Times New Roman olarak ortalanarak yazılmalı. Her bir öğrencinin pozisyonu, kurumsal bilgisi, e-mail adresi, öğrenci numarası yazılmalı.  Özet kısmında yazı büyüklüğü 12 punto Times New Roman olarak yazılmalı ve metin iki kenara yaslanacak şekilde yazım formatı ‘Justify’ olarak seçlmeli, özet 400 kelimeden az ve 500 kelimeden fazla olmayacak şekilde yazılmalı. Anahtar kelimelerin yazımı 12 punto olarak Times New Roman olarak italic olaracak şekilde, 5 veya daha az anahtar kelime yazılmalı.  Özetler öğrenciler tarafından hem UBYS sistemine yüklenmeli. Özetlerin yüklenmesi, vize ödevi için ilan edilen tarih ve saat içinde online olarak 12.00 saatine ve 1 Aralık, 2020 tarihine kadar yüklenmeli.

Depremin oluş zamanı, olduğu yer ve büyüklüğü, Depremin oluştuğu bölgenin tektoniği, levhaların yönü, hızı ve etkileşimleri, Tektonik gerilme, kırılma mekanizması, Mobs>6.0, Makro-sismik Şidddet, Bölgesel açılma hızı, tarihsel dönem şiddetli deprem etkinliği, Aletsel dönem deprem etkinliği, farklı büyüklükleri göre sayıları, Deprem fayının fiziksel özellikleri, büyük artçıların kırılma mekanizması, artçı depremlerin kırılma mekaniği, Ana şok depremin yeri ve yerleşim yerlerine uzaklığı, Depremin kaynağı, depremin oluştuğu fayın geometrisi ve mekaniği, Deprem fayının çevre faylarla bağlantısı ve etkileşimi, Civar yakın fayların isimleri, Artçı depremlerin 10 günlük dönemde meydana gelen sayısı, Sismik zonun geometrisi (L x W), sismik tetikleme, tetikleme sonuçlu deprem fırtınası, Ana depremin oluş süresi, fay zonu boyunca aletsel dönemde önceden meydana gelen en büyük deprem, zarar ve kayıplar, Depremin meydana geldiği fay ile ilgili deprem öncesi büyük deprem tahmini.

 

Anahtar kelimeler: deprem, odak mekanizması, büyüklük (Anahtar kelimeler Italik olarak yazılmalı)

No comments:

Post a Comment

Sismotektonik ders videoları YOUTUBE üzerinde!

  Youtube İzleme LİNKİ